Dresscode & Etiquette

Het is  natuurlijk fantastisch om een uitnodiging te krijgen voor een bruiloft of gala. Dit zijn feesten om nooit meer te vergeten. Het wordt misschien  wat minder leuk wanneer je de uitnodiging en de voorgeschreven dresscode goed leest. Dames in cocktail en heren in cocktail; wat moet je daar nou mee!?

Hierbij de Rudolf Peter kledingadviezen om je op weg te  helpen bij een geschikte outfit voor iedere speciale gelegenheid.Bij een casual outfit gaat comfort boven presentatie. Casual kleding wordt gezien als  vrijetijdskleding. Casual is een zeer breed begrip en beslaat een enorme  variëteit aan kledingstukken en combinatiemogelijkheden.Zowel dames als heren gaan informeel, sportief en comfortabel gekleed. Voor de
dames kan dit een katoenen broek of linnen rok zijn van bijvoorbeeld Poools women. Voor mannen kan dit een nette jeans of katoenen broek zijn. Het bovenstuk mag zowel door mannen als vrouwen naar wens  worden ingevuld, zolang het maar past bij de rest van de outfit. Casual kan  heel modieus en trendy zijn en betekent absoluut niet dat het er ouderwets of  slordig uit moet zien.

Smart  casual is lastig te definiëren maar houdt in ieder geval in dat je netjes  gekleed gaat maar niet in pak hoeft. Zowel man als vrouw gaat gekleed in een  elegante modieuze outfit. Voor de heren kan dit een linnen kostuum zijn of een smal uitgesneden pantalon met getailleerd(slimfit) overhemd. Voor  de dames is een linnen colbert met bijpassende rok een goede keuze. Een fashionable mantelpak van bijvoorbeeld van Elvira of Poools, dat verzorgd en chic oogt is tevens een uitstekende optie.
Kijkend naar de Heineken reclame is een goed voorbeeld van Smart Casual; feestelijk colbert met een vlotte broek (de chino)

Tenue de Ville

Tenue de  Ville betekent letterlijk stadskleding en is nette kleding voor overdag en dus  niet voor ’s avonds. Deze kleding wordt veelal gedragen tijdens grote  ontvangsten en recepties. Dames gaan vlot maar wel chic gekleed in een nette  jurk tot over de knieën, een broekpak of een mantelpakje. Panty’s of  kousen zijn verplicht want blote benen zijn niet gewenst . De heren gaan  gekleed in kostuum, eventueel driedelig, dus met gilet. Het kostuum dient  grijs, zwart of donkerblauw te zijn, al zie je momenteel de trend ontstaan om  juist een donkerbruin pak te dragen met modieus overhemd. Bijpassende stropdas en zwarte schoenen zijn hierbij een vereiste. Bij het dragen  van een kostuum dienen de sokken aangepast te worden aan de  kostuumkleur.

Cocktail Attire

Het is  feest! Geniet er dus van en laat je inspireren.  Bij een cocktailparty krijg je in ieder geval wat ruimte voor eigen  interpretatie. Dames dienen gekleed te gaan in een korte (cocktail)jurk. Deze  mag iedere denkbare kleur hebben, zolang deze maar modisch verantwoord en  feestelijk is. Accessoires zijn erg belangrijk voor een cocktailoutfit.  Subtiele tassen, mooie sieraden en hoge hakken die passen bij de jurk  zijn een must. Vergeet echter niet even te oefenen  met lopen! Heren gaan gekleed in strak zwart pak en wit overhemd. De das is optioneel maar het is belangrijk dat de outfit er  modieus en geslepen uitziet, liefst met manchetknopen. Tip: zorg dat je standaard  een zwart kostuum in de kast hebt hangen, dit komt altijd van pas!

Black Tie

Hier  begint het echte werk en wordt alles strikter en traditioneler – tijd voor de  echte etiquette. Voor dames geldt een lange avondjurk met subtiel decolleté. (Psst heb je een kleine cupmaat neem dan gewoon de  juiste pushup BH.) Open schoenen met een hoge hak van minimaal vier  centimeter zijn een must, evenals halflange handschoenen. Vergeet de  handschoenen echter niet uit te doen wanneer er  een hapje gegeten wordt. Tijdens de wandeling van en naar de auto is een prachtige  stola een echte aanrader.

Heren, voor  de gastheer en gastvrouw is dit een belangrijke avond. Laat hiervoor je  waardering blijken! Als er dus in de uitnodiging “black tie” staat, trek  dan niet gewoon je kostuum aan. Een smoking is een vereiste. Dit is een zwart  colbert met sjaalkraag of satijnen revers. De smokingpantalon dient altijd  satijnen biezen te hebben op de zijnaden. De smoking wordt opgekleed met een  wit smokingoverhemd met opstaande boord (vadermoordenaar) of met normale boord  en een zwarte vlinderdas. Natuurlijk kun je ook een velours smoking laten  maken zoals afgelopen oud en nieuw veel BN’ers deden waaronder Paul  de Leeuw. Om de outfit compleet te maken draag je zwarte (lak)schoenen en bijpassende  sokken.

Let op, soms hebben we tijdens de jaarswisseling een aktie. Deze aktie ontvang je alleen als je hebt aangemeld op de nieuwsbrief.

Black or White Party

De naam  van het feest zegt het al, je trekt aan wat je prettig vindt, als het maar in  de aangegeven kleur is. Een uitstekend voorbeeld is het concert Symfonica In  Rosso van Marco Borsato. Iedereen was in het rood gekleed wat een  spectaculaire gewaarwording teweegbracht. Denk dus niet bijdehand te zijn door  een andere kleur aan te trekken, dit kan respectloos overkomen naar degene die  je heeft uitgenodigd en tevens afbreuk doen aan de gelegenheid.

Als je  vragen hebt over wat te dragen voor een speciale gelegenheid, stuur ons dan een  e-mail, info@rudolfpeter.nl of breng  een bezoek aan onze winkel. We helpen je met alle plezier.

Blijf op de hoogte

De nieuwste lookbooks De laatste modeflitsen Alles omtrent Rudolf Peter
© 2024 Rudolf Peter Fashion Store