Etiquette Black Tie

Superchique avond in smoking

Wanneer je in black tie gekleed dient te gaan, dan is het goed om te weten dat dit kledingvoorschrift aan strikte en traditionele etiquette gebonden is. Je mag vooral als man zijnde- in dat geval bar weinig van je creativiteit aan den dag leggen. Als man draag je te allen tijde een smoking. En hoewel een smoking al snel een pak wordt genoemd, is bij lange na niet elk pak een smoking.

Een smoking is een tweedelig, zwart of zeer donkerblauw, wollen kostuum. Voor zover nog geen bijzonderheden zou je zeggen, maar die zijn er wel degelijk. Het smokingcolbert heeft of een sjaalkraag, ofwel een smalle satijnen revers en is altijd kort van snit. De smokingpantalon heeft geen omslag of riemlussen en heeft altijd satijnen biezen op de buitenste zij naden van de pantalonpijpen.

Onder een smoking draag je een helderwit overhemd met doorgaans een opstaand boord, blinde knoopsluiting en dubbelgeslagen manchetten. Een doorsnee wit overhemd met omgeslagen boord is minder gangbaar, maar kan ook. Onder een smoking behoor je zwarte lakschoenen en zwarte sokken te dragen. Een zwarte vlinderstrik en een pochet maken het geheel af. Een pochet heeft het model van een zakdoek die je gevouwen in de borstzak van de colbert steekt, doorgaans in de kleur van de vlinderstrik. Een cummerbund is een brede heupband in de kleur van de vlinderstrik die van achteren wordt dichtgeknoopt. Wil je echt thuis voelen in je smoking dan is maatwerk echt iets voor je. Ondanks de snelle levertijd van 2 tot 3 weken moet je daar wel rekening mee houden met het maken van een afspraak. In samenwerking met onze Costumiere wordt er een keuze gemaakt uit de prachtige italiaanse dasarto stoffen. Waar uiteraard ook een mooie, eventuele satijnen, voering bij gecombineerd wordt. Het model, waar een smoking aan moet voldoen,wordt doorgenomen en eventuele andere opties zoals initialen borduren in de voering van het smokingcolbert.

Voor de meest modieuze en stijlvolste smokings kun je natuurlijk terecht bij Rudolf Peter Fashion Store. Helaas kun je bij ons geen smoking huren. Waarom zou je eigenlijk in een andermans luchtje rond lopen als je al bij Rudolf Peter voor de aktie prijs €199,- (norm prijs €249,-) kan slagen?
Op dit moment nemen wij geen nieuwe maatwerk klanten aan.

Dresscode Dames

Open schoenen met een hoge hak van minimaal vier centimeter zijn een must, evenals halflange handschoenen en een bescheiden tasje. Vergeet de handschoenen echter niet uit te doen wanneer er een hapje gegeten wordt. Tijdens de wandeling van en naar de auto is een prachtige stola een echte aanrader want een simpel jackje over de avondjurk is uit den boze. Ook is de nodige aandacht geboden voor een modieus kapsel en spetterende make-up. Ga nog snel even naar de kapper en laat een deskundige je make-up verzorgen als je hier onvoldoende ervaring mee hebt. Black tie is overigens de perfecte gelegenheid om je sieraden voor de dag te halen en zowel letterlijk als figuurlijk te schitteren.

Wanneer er slechts Dresscode: black tie op een uitnodiging staat, dan mag je ervan uitgaan dat de gastheer of gastvrouw verwacht dat je je aan deze dresscode houdt. Wanneer er echter Dresscode: black tie – invited of Dresscode: black tie – optional op de uitnodiging staat, dan is deze dresscode niet verplicht. In het eerste geval heeft black tie bij de gastheer of gastvrouw de voorkeur, in het tweede geval wordt het volledig aan de gast zelf overgelaten. Let wel, als je besluit om niet black tie gekleed te gaan, ga dan in ieder geval chic en stijlvol gekleed en nimmer smart- of corporate casual.

Blijf op de hoogte

De nieuwste lookbooks De laatste modeflitsen Alles omtrent Rudolf Peter
© 2024 Rudolf Peter Fashion Store