Modetips voor de man met kleine herenmaten

Omgaan met problemen ivm lengte is vaak een grote uitdaging voor heren die niet geboren zijn binnen de statistische norm. Mensen zijn er in alle vormen en afmetingen en fysieke idealen zijn steeds bevooroordeeld ten opzichte van hen die niet binnen het “gemiddelde” vallen. Maar tegenwoordig zijn er genoeg manieren om kleinere mannen er op hun best te doen uitzien in de nieuwste mode van Rudolf Peter fashion store.

Fysiek

Los van schoenen met verhoogde zool is er niet echt veel wat u kunt doen om u groter te doen lijken. Maar u kunt er wel voor zorgen dat u niets doet dat u kleiner zal maken. Aandacht besteden aan uw houding is belangrijk, want een goede houding haalt het maximum uit de proporties van uw lichaam. En nee, het is niet eerlijk, maar een kleiner lichaam betekent dat u niet zo makkelijk overtollig gewicht kunt verbergen. Zeven kg extra bij een man van 165 cm lijkt heel wat méér gewicht dan bij iemand van 180 cm. Daarom proberen veel kleinere mannen extra aandacht te besteden aan hun voeding en hun gewicht onder controle te houden. Het is eveneens belangrijk om aan lichaamsverhoudingen te denken in alle gevallen. Ik heb kleinere mannen gekend die door fysieke oefeningen hun lichamen zelfs nog korter deden lijken doordat ze deden aangroeien door gewichtstraining. Ze hadden dan misschien wel enorm lage waarden aan lichaamsvet, toch zagen ze eruit als homunculi omwille van de breedte van hun fysiek.

Het komt erop neer om steeds aan verhoudingen te denken. Eet gezond, oefen om in vorm te blijven en denk aan uw houding; zo bekomt u een goede basis van waaruit u een flatterende garderobe kunt opbouwen.

Zich kleden met gevoel.

Het kiezen van de juiste kleding  wanneer u klein bent, komt neer op: stof, pasvorm en mode. Elk van deze factoren kan een look maken of breken en dit is vooral belangrijk bij iemand die kleiner is. Wanneer het totaalplaatje klopt, dan kunnen deze elementen ervoor zorgen dat u er op uw best uitziet wanneer u geen 180 cm groot bent.

Rudolf Peter Stoffenadvies

Hoe vreemd het ook mag klinken, de keuze van stoffen die u draagt kan een groot verschil maken voor de look van uw gestalte. Hou het bij lichtere stoffen voor pakken en jassen en opteer voor lagen of microvezel stoffen wanneer u bescherming nodig hebt tegen de kou, eerder dan voor dikke gebreide truien of zware wollen mantels. Kleinere individuen zien er dik en gedrongen uit wanneer ze gekleed gaan in zware, volumineuze jassen en truien daarom heeft Rudolf Peter fashion store ook makkelijke dunnere truien in de maat S.
Mode omvat de grootste variabelen bij het kiezen van uw kleding. Dit omvat de kleuren en patronen, evenals de designelementen en de snit van de kleren. Aangezien het de bedoeling is om eenvoudig, verstandig advies te geven dat u zich makkelijk kunt herinneren, vindt u hieronder enkele sleutelelementen om aan te denken bij het kiezen van de mode die u wilt dragen:

Wees voorzichtig met kleuren, strepen en patronen

Het laatste wat u wilt wanneer u klein bent, is de natuurlijke verticale lijn van uw lichaam verbreken. Als u de aandacht kunt blijven vestigen op het verticale, dan zal dit de indruk geven dat uw lichaam langer is dan het eigenlijk is en daardoor lijkt uw gestalte groter. Hou uw kleuren dus conservatief  of hou het bij éénkleurige thema’s indien mogelijk. Donkerdere kleuren hebben de neiging om afslankend te werken. Ze doen het lichaam ook magerder (en groter) lijken en wanneer u de kleuren van verschillende onderdelen van een outfit gelijkaardig houdt, dan helpt dit om te verhinderen dat de verticale focus verbroken wordt. Combineer bijvoorbeeld uw favoriete afgewassen jeans van MAC of Camel Active met een lichtblauw hemd om de kleur in een lange, vloeiende beweging langs het lichaam te houden. Zo ziet u er groter uit dan wanneer u zou kiezen voor een geel hemd bij uw jeans.

Wilt u strepen dragen, zorg er dan voor dat ze verticaal zijn en niet te breed. Brede strepen kunnen net zo onflatterend werken als horizontale strepen, want ze doen het lichaam kleiner lijken in alle dimensies. En staat u goed met fijne patronen zoals de fijne streepjes van de Lebub overhemden, hou het dan bij diegene die geweven zijn in een stof in één kleur of vermijd ze gewoon.

De snit van een herenbroek van Rudolf Peter Fashion Store

Een broek heeft zijn eigen moeilijkheden voor de kleinere man. We hebben het reeds gehad over het belang van de passende lengte van de benen, hier heeft Rudolf Peter fashion store de kwartmaten voor op voorraad van bijvoorbeeld Club of Comfort en Meyer, maar er zijn andere proporties die zouden moeten vermeld worden. Kies indien mogelijk een pantalon met lage taille, de kwartmaat (wat betekent dat die lager komt bij de onderbuik). Zo zal de romp langer lijken. Dit zal dus de indruk geven dat u groter bent. Mocht u liever een iets hogere taille willen, trek de broek dan niet te hoog op. Uw tailleband zou zo’n twee vingers breed onder de navel moeten komen.

De snit van de pantalon is ook belangrijk wat de stijl betreft van de voorkant. Kies een platte voorkant boven plooien, want plooien kunnen ervoor zorgen dat taille en onderbuik dikker lijken. Vermijd eveneens pantalons met omslagen aan de pijpen, want die kunnen de benen korter doen lijken. Andere elementen zoals de plooi vooraan de pijpen zijn goed, want die versterken de verticale focus van de pantalon.

Onze filosofie van kleine mannen maten

De grond idee is als volgt: om er op uw best uit te zien, moet u er gewoon zo goed mogelijk uitzien. Dit betekent niet dat u er 180 cm lang moet uitzien, maar kleed u niet op manieren die uw natuurlijke giften belemmeren, natuurlijk helpt Rudolf  Peter fashion store als goede kleding adviseur u met de juiste keuzes.
Let op kom je van ver, laat het even weten dat je komt dan houden wij er rekening mee vooral op zaterdag. Dan is het vaak druk en wij willen je graag goed op weg helpen.

Altijd welkom !

Allard & Anita
Rudolf Peter fashion store

Ieder voordeel heeft zijn nadeel, dit geld vooral mensen met uitzonderlijke maten.
In de opruiming zijn de kleine maten als maat 23 en 44 of 46 in kostuum of kolbert vaak uitverkocht.
Ook in de jeans maten als 31/32 zijn vaak al verkocht voor de Sale.
Mocht je iets in de opruiming periode laat het ons even weten via een berichtje.

Blijf op de hoogte

De nieuwste lookbooks De laatste modeflitsen Alles omtrent Rudolf Peter
© 2024 Rudolf Peter Fashion Store